top of page

9 tips om succesvoller te ondernemen


 

Tip 1: Inventariseer je overtuiging(en) en maak ze positief!

Veelal houden we onszelf onbewust tegen om te doen wat we echt willen doen. Angst voor het onbekende speelt hier zeker een grote rol in.

Deze overtuigingen helder hebben voor jezelf is een belangrijke eerste stap in het proces van succesvoller worden en/of zijn.

Zo helpt de overtuiging “de klant zit niet te wachten op mijn telefoontjeniet als je nieuwe klanten juist telefonisch wilt werven. Ga uit van de positieve overtuiging dat bedrijven juist op zoek zijn naar jouw product of dienst. Je bent het zeker waard!


Tip 2: Werk met passie

Zorg dat je de dingen doet vanuit je persoonlijke drijfveren, vanuit iets echt "willen".

Daar waar je passie & enthousiasme inbrengt, komt dit ook weer naar je terug.


Tip 3: Denk succesvol(er)

Succesvol zijn begint bij succesvol denken. Je denkt alleen in de richting waar je heen wilt gaan, met succes als eindbestemming. Door dit met regelmaat te denken, zorg je dat er onderbewust een nieuw (succesvoller) pad wordt ontwikkeld. En: hoe enthousiaster je over iets bent, hoe positiever het uiteindelijke resultaat is!

Met daarbij een kanttekening: het gevoel van enthousiasme moet wel echt zijn.


Tip 4: Geven loont. Dus ook bedankjes.

De meeste mensen bedanken uit automatisme en weten eigenlijk niet zo goed hoe ze met complimentjes moeten omgaan. Als je om je heen kansen ziet om dankbaar om te zijn, heb je een juiste instelling om te realiseren wat je wilt.

Met geven ben je bezig met iets positiefs, namelijk het creëren van waarde voor een ander. Tevens ontstaat er dan extra betrokkenheid. Betrokkenheid die wellicht voor extra nieuwe klanten zorgen.

Mijn motto is dan ook (en ook die van vele andere ondernemers:-): GEVEN LOONT!


Tip 5: Ga voor kwaliteit

We doen heel veel dingen eigenlijk maar half of te snel, waardoor doelstellingen vaak maar voor de helft worden gerealiseerd. Doe daarom de dingen die je doet met volledige aandacht. Alles wat je aandacht geeft, groeit! Dit werkt geldt niet alleen voor bloemen en planten, maar ook zeker in het contact met de ander.

Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit, de aandacht en de liefde/passie die je erin stopt.


Tip 6: Focus je aandacht op dat wat goed gaat

Veel ondernemers zijn 90% van hun tijd bezig met de 10% van de dingen die niet goed gaan. je aandacht richten op negatieve zaken brengt je in een niet gewenste instelling. Zorg dat je je glas half vol blijft zien! Kijk hierbij vooral niet te veel naar een ander. Het is goed om jezelf te laten inspireren door een collega concurrent, maar laat je vooral niet uit het veld slaan hierdoor. Denk positief en focus je op de goede dingen die jou "JIJ" maken!


Tip 7: Richt je op je eigen kracht

Zoals ik hierboven ook al even heb vermeld: maak je minder afhankelijk van "externe bronnen". Laat je dus niet leiden door collega concurrenten, maar ga uit van je eigen kracht. Richt je jezelf hierop dan focust je op de kansen en de mogelijkheden om succesvol(er) te zijn in plaats van op de beperkingen die er zijn. En laten we voorop stellen; de ander ziet 9 van de 10 gevallen je "beperkingen" niet of nauwelijks. Je bent al snel geneigd om "te streng voor jezelf te zijn" en alles onder een vergrootglas te leggen. Stop daarmee! En onthoudt; er is altijd ruimte voor (persoonlijke) groei. Dit geldt voor elke succesvolle ondernemer.


Tip 8: Krijg je visie helder

Zonder een heldere bestemming kan de reis nooit slagen. De visie die je ontwikkelt wordt onderbouwd door je positieve overtuigingen. Door je visie zo vaak mogelijk te overdenken zorgt je ervoor dat je onderbewustzijn dit ook gaat accepteren. Het visualiseren van je visie versnelt dit gehele proces.


Tip 9: Bepaal duidelijke doelen

Naast dat doelstellingen SMART moeten zijn (Specifiek, Meetbaar, Actueel, Realistisch en Toetsbaar) moeten ze vooral succesgericht zijn, dus in lijn met je eigen visie. Bescheidenheid of nuchterheid leiden veelal niet tot de grootste successen. Durf dus risico’s te nemen en buiten de lijntjes te kleuren. Het gaat met vallen en opstaan.


125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page